Teater

Jul

Köket är hemmets hjärta

3 dec–29 jan 2023

Kulturhuset Stadsteatern

Evas jul blir inte som det var tänkt. Storfamiljen samlas hos dottern Tuva för att äta julmiddag men bland sillfat och tända ljus blossar konflikterna upp mellan familjemedlemmarna. En dramakomedi av Agnes Lidbeck i regi av Nora Nilsson, med Grynet Molvig i huvudrollen som Eva.

Eva bär mycket på sina axlar. Sin senile rullstolsbundna make, det stora huset och inte minst på sorgen över att hennes döttrar inte vill veta av henne. I år ska julafton firas hos dottern Tuva vilket omkullkastar traditioner och roller som cementerats under flera decennier. Den sköra situationen väcker både nya och gamla konflikter hos familjemedlemmarna. Tuvas moster Annika, ligger i en ständig lågmäld strid med Eva som briserar mellan rätterna. Samtidigt har Tuvas syster My blivit tillsammans med en nyandlig, nykter alkoholist som inte kommer överens med alla släktingar.

Köket är hemmets hjärta är en dramakomedi som handlar om familjerelationer, traditioner och att överleva julen till varje pris. Om önskan att vara behövd i en värld där alla vill vara självständiga. Pjäsen skildrar den komplicerade relationen mellan mödrar och döttrar. Föreställningen utspelar sig i köket där familjemedlemmarna försöker nå fram till varandra med varierande framgång.

När

Urpremiär 3 december, spelas till 29 januari

Pris

150 kr – 345 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.