Konsert

Kjellvandertonbruket

Att Christian Kjellvander och Tonbruket år 2020 gjorde gemensam sak och ingick ett musikaliskt partnerskap, var en nyhet som skänkte glädje till många. Kjellvandertonbruket, som samarbetet passade nog heter, släppte sin gemensamma skiva ”Doom Country” precis innan pandemin slog till och skapade engagemang bland både fans och kritiker; en trösterik och stark skiva som landade precis när den behövdes som mest.

I vår väntar nästa kapitelnär Kjellvandertonbruket släpper sin andra skiva. I samband med detta ger man sig också ut på en kortare turné med tre spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö i april. Missa inte detta sprakande och ständigt föränderliga musikaliska möte live i vår.

Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana-och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap.


Tonbruket är den flerfaldigt Grammis-belönde supergruppen bestående av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin, vars crossover-hybrid av jazz, kraut, progressiv rock och psykedelia, bland mycket annat, gjort dem till en omsusad livesensation inte bara i Sverige utan även internationellt.

När

27 april kl 19

Pris

380 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.