Konsert

Jazz

Kind of Jazz III– Into the Night

Det var ett möte som gav mersmak. När den här trion strålade samman för första gången 2020 för en spelning på Ystad Sweden Jazz Festival under pandemin, var Sveriges Radio på plats och spelade in konserten – som därefter kom ut på en live-cd med just titeln Into the Night.  

Var och en av de tre musikern bidrar med egna originallåtar, skrivna för den här trion. ”Den franske sopransaxofonisten Émile Parisien är som en nutida Sidney Bechet”, säger Jan Lundgren. Lars Danielsson har vid det här laget en 40-årig karriär och med otaliga samarbeten och genreöverskrivande projekt och plattor – vid många tillfällen har han också arbetat med Jan Lundgren. 

Tillsammans delar de alla tre en vilja att vidga jazzens uttryck, och är på så sätt utmärkta representanter för den utveckling som präglat europeisk jazz under åtminstone ett par decennier: gränser sprängs, stilgrepp från många olika håll – inklusive klassisk musik och folkmusik – omprövas och förvandlas i en europeisk jazzdialekt. Sådant märks på såväl Émile Parisiens egna plattor som på Lars Danielssons. Och i Jan Lundgrens fall kan man till exempel nämna Mare Nostrum-serien med ackordionisten Richard Galliano och trumpetaren Paolo Fresu.

När

17 mars kl 19.30

Pris

360 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.