Museum

Konsthall

Kary H. Lasch – The Golden Years

Pågår till 14 april

Fotografiska

Kary H. Lasch var orädd och en social kameleont – som lyckades komma stjärnorna på djupet som ingen annan. Nu visas den svenskbaserade fotografens bildskatt för första gången på 30 år, med porträtt på stjärnor som Brigitte Bardot, Salvador Dalí, Picasso, Grace Kelly, Britt Ekland och många fler. Utställningen The Golden Years öppnar på Fotografiska den 19 januari.  

Under decennierna kring 1950-talet var den svenskbaserade fotografen, samlaren, “galenpannan” och charmören Kary H. Lasch (1914-1993) en av de mest anlitade fotograferna. Han hade ett imponerande kontaktnät och med sin orädda och öppensinnade attityd tog han sig in i rum som var stängda för i stort sett alla andra.  

I utställningen The Golden Years visas de viktigaste bilderna från Kary H. Lasch fotografiska guldålder – 50-talet och det tidiga 60-talet. Bland annat med personliga porträtt på några av de allra största stjärnorna från eran:
Pablo Picasso, Salvador Dalí, Brigitte Bardot, Grace Kelly, Sophia Loren och Britt Ekland, och även en mängd bilder från den glamourösa Cannesfestivalen som han dokumenterade under tre decennier. 

När

19 januari – 14 april

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen

Spana in Welmas olika guider

Annonser: