Tillfällig utställning

Juxtaposing Craft

Pågår till 15 oktober

Östasiatiska museet

Juxtaposing Craft utforskar det handgjorda i ett utbyte mellan Norden och Japan. I utställningen möts nytt skapande från formgivare, konstnärer och hantverkare sida vid sida med föremål ur de samlingar Världskulturmuseerna förvaltar.

Handens görande, tiden, rörelser, döden och ritualer. Juxtaposing Crafts curatorer Rebecca Ahlstedt och Anna Senno har under flera år undersökt samlingen vid Världskulturmuseerna och skapat nya verk med ambitionen att lyfta fram olika perspektiv och historier som hantverksföremålen bär på.

För första gången i Östasiatiska museets historia möts verk från fjärde generationens bambumästare, en nyskapad badritual på Island med jomon-keramik, lackhantverk och samiska 1700-tals trummor. Två av de rituella trummorna återfanns i Marseille av samiske konsthantverken Fredrik Prost och Anna Senno efter år av letande. I samklang har de skapat en samtida tidstrumma som talar om relationen mellan ljud och tystnad.”

Utställningen består av tre tematiska utforskningar, Materialitet i rörelse, Vattenritualer och Tystnadens återkomst och är skapade av Rebecca Ahlstedt, Anna Senno och designstudion 1+1+1.”

När

Pågår till den 15 oktober

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården
Buss 65 från Centralen .

Annonser: