Gratis

Tillfällig utställning

Juxtaposing Craft

Östasiatiska museet

Hösten 2022 öppnar Juxtaposing Craft på Östasiatiska museet, en ny utställning som utforskar det handgjorda i ett utbyte mellan Norden och Japan.

I projektet möts individer och grupper, skilda traditionella tekniker och material, olika geografiska platser och historiska föremål i en ny kontext för att främja metoder för experiment, praktisk utforskning, kunskapsgenerering, omtolkningar och samskapande. Utställningen på Östasiatiska museet fokuserar på tre spår som utforskar:

  • Vattenritualer
  • Tystnad
  • Materialitet i rörelse

De tematiska utforskningarna är ledda av Rebecca Ahlstedt (Undeni), Anna Senno (Undeni) och designstudion 1+1+1, som även bjuder in formgivare i Norden och Japan till praktisk utforskning av historiska material och tekniker för att producera nya tolkningar.

Projektet är initierat och utvecklat av Undeni i dialog med arkitekten Tsuyoshi Tane. Sedan 2018 har nätverk skapats och utbyten inletts mellan formgivare, konstnärer, arkitekter i Norden och Japan. Utställningen är ett samarbete mellan Undeni och Världskulturmuseerna.

När

Öppnar 15 oktober.

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården
Buss 65 från Centralen .