Konsert

Jubileumskonsert på Gripsholm: Lutmusik som flytt

Följ med på en resa genom lutmusikens historia i Europa, från 1500-talet fram till mitten av 1700-talet. Vad är skillnaderna i stil och vem inspirerades av vem? Vi får höra engelska Pavaner & Galliarder av John Dowland, italienska Toccator & Passacaglior av Giovanni Girolamo Kapsperger, och franska Preludier & Chaconner av Robert de Visée.

Dessutom ett antal stycken med koppling till Sverige – ett flertal tonsättare från kontinenten var bosatta här eller hade vägarna förbi på sina resor.


Jonas Nordberg är en av dagens mest eftertraktade lutenister tillhör den nya genera­tionen musiker. Efter en examen från Mozarteum i Salzburg, har han varit en mycket aktiv utövare på luta och äldre tiders liknande instrument, specialiserad på renässans- och barockmusik.

När

Onsdag 19 juli kl. 18.00
Onsdag 19 juli kl. 19.30

Pris

Biljettpris: 200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bil: Från Stockholm (ca 60 minuter). Kör E4/E20 till Södertälje. Fortsätt E20 mot Göteborg. Efter ca 3 mil svänger du av på avfart 139 mot Mariefred.
Tåg: SJ-tåg från Stockholm C mot Eskilstuna/Arboga. Avstigning i Läggesta. Buss eller museijärnväg (sommartid) till Mariefred/Gripsholms slott.
Museijärnvägen: http://www.oslj.nu
Ångbåt: S/S Mariefred kör Stockholm – Mariefred under sommaren. http://www.mariefred.info/