Konsert

Jubileumskonsert på Gripsholm: Land du Välsignade

23 september

Gripsholms slott

Under konserten framför musikerna Daniel Johansson och Magnus Svensson både sånger och pianosolon ur den svenska musikskatten, av Hugo Alfvén och August Söderman; sånger ur Jussi Björlings repertoar. Dessutom får vi höra några operaarior av till exempel Puccini.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har musicerat med ett stort antal sångare, bland andra Elin Rombo och Ingrid Tobiasson. Han har varit knuten till musikverksamheten på Kungliga slottet i Stockholm och är i år aktuell med två romansskivor.

Daniel Johansson är hovsångare och har ett digert CV på operascenerna runt om i Europa och USA. Han har med stor framgång gestaltat Don José i Carmen, Tamino i Trollflöjten och Tristan i Tristan och Isolde. 

När

Lördag 23 september kl. 17.00

Pris

Biljettpris: 200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bil: Från Stockholm (ca 60 minuter). Kör E4/E20 till Södertälje. Fortsätt E20 mot Göteborg. Efter ca 3 mil svänger du av på avfart 139 mot Mariefred.
Tåg: SJ-tåg från Stockholm C mot Eskilstuna/Arboga. Avstigning i Läggesta. Buss eller museijärnväg (sommartid) till Mariefred/Gripsholms slott.
Museijärnvägen: http://www.oslj.nu
Ångbåt: S/S Mariefred kör Stockholm – Mariefred under sommaren. http://www.mariefred.info/