Show

Jonas Gardell på Intiman

21 sep–9 dec

Intiman

En helt ny Jonas Gardell-show om det fantastiskt roliga och löjliga och underbara med att få finnas en stund på jorden.

– ”Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen.” Egentligen är det en helt omöjlig titel, säger Jonas Gardell, eller, det är väl inte ens en titel utan ett citat från Torka aldrig tårar utan handskar. Men nu är det vad texten heter. Och Gud vet att det är sant. Man får inte leva om sitt liv. Man har vad man har.

Efter att Jonas Gardell blev den första ståupp-komikern i Sverige att fylla arenor över hela landet var det 1993 dags att som första ståuppare göra en egen show på en av Stockholms klassiska privatteatrar.

Med ”En finstämd kväll med Jonas Gardell” förväntade alla sig ännu en soloföreställning men i hemlighet hade Gardell repat in en stor show med sex man i orkestern, tre sångerskor och massor av klädbyten och fyrverkerier.

– Vi fick strålande recensioner och körde 150 föreställningar inför en jublande publik. Jag ägde fan världen. Och passade på att fylla 30.

Nu har det gått 30 år till. Fyller 60 i höst. Jag är en annan nu. Så jag gör en text om när saker inte blir som man har tänkt sig. Om kärleken och smärtan och åldrandet och allt det fantastiskt roliga och löjliga och underbara med att få finnas en stund på jorden.

Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen.
En föreställning för alla dem som livet tufsat till.

När

21 september-9 december

Pris

495-595 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana eller pendel till Odenplan.

Annonser: