Teater

Johnny the Fucker

15 sep–13 okt

Kulturhuset Stadsteatern

Magnus Ugglas nyskrivna monolog ”Johnny the Fucker” är baserad på hans senaste bok med samma namn. Ensam på Lilla scenen kommer han att bjuda på en personlig föreställning i regi av Sara Giese.

Nyckelromanen Johnny the Fucker kom ut augusti 2021 och kretsar kring en turbulent tid i Magnus Ugglas liv. 1978 befinner han sig i en karriärmässig svacka och i ett desperat ögonblick tackar han ja till att ställa upp i Melodifestivalen med låten Johnny the Rocker. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och tveksamma idéer från skivbolaget. Vad som skulle bli hans nästa stora genombrott blir istället en rejäl flopp med en svidande sistaplacering 1979.

För regi och scenografi står Sara Giese med stora framgångar på Stadsteatern med exempelvis pjäsen Apatiska för nybörjare. Hon har även gjort flera uppsättningar på Dramaten och Uppsala Stadsteater.

”Äntligen är jag tillbaka med Johnny the Fucker på Stadsteatern igen. Så alla ni som inte fattade grejen i våras – nu har ni chansen.” 
– Magnus Uggla

När

Pågår till 13 oktober

Pris

415 kr-550 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.