Konsert

Pop & rock

Johnny Logan

20 februari 2023

Göta Lejon

Johnny Logan är en av den mest framgångsrika artisten i hela Eurovision Song Contests historia. Han är den enda som har vunnit två gånger. Första gången han vann var 1980 med låten ”What’s Another Year”. Sju år senare var han tillbaka i tävlingen och vann med den klassiska låten ”Hold Me Now”. Men detta var inte det sista man fick se av Logan i ESC. Fem år senare deltog han igen men endast som kompositör till Linda Martins låt ”Why Me” som hon vann med. Totalt har Logan deltagit i tävlingen fyra gånger som kompositör eller artist.

Logan som egentligen heter Seán Patrick Michael Sherrard föddes i Frankston i Australien 1954. Familjen kom senare att flytta tillbaka till Irland när Johnny var 3 år gammal där han idag förknippas med den irländska Eurovisionhistoria.

Som 13-åring hade Johnny Logan redan börjat skriva och framföra egna låtar och hans genombrott kom när han spelade Adam i pjäsen Adam & Eva i Irland 1977.

I dagsläget skriver Logan fortfarande musik och blir refererad som ”Mister Eurovision” av fans och media. Han har fortsatt med sin passion för musikaler och har bland annat turnerat i Norge med operamusikalen ”Which Witch”.

När

20 februari kl 20

Pris

435-650 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.