Konsert

John Hopkins

11 september

Göta Lejon

Det är med stor glädje som Jon Hopkins tillkännager Polarity – en ny turné för 2022 – som följer på den otroligt framgångsrika Singularity-turnén, där han framförde utsålda liveshower, festivaldatum och DJ-framträdanden över hela världen.

Genom att ta in Royal Albert Hall London, Sage Gateshead, Brighton Dome, Salle Pleyel Paris, Helsinki Music Center och Berlins Philharmonie – för att bara nämna några – kommer Polarity, säger Jon, att binda samman ”de två olika delarna av hård och ömtålig i min musik .” Han förklarar, ”genom att gå mellan de två kommer vi förhoppningsvis att skapa några djupa stunder av stillhet.”

Han spelar flygel under delar av showen och får sällskap på scenen av en liten grupp fulländade musiker och långvariga vänner, beståendes av den hyllade producenten och gitarristen Leo Abrahams, violinisten och arrangören Emma Smith samt cellisten Laura Moody.

Att presentera sin liveshow i sittande lokaler kommer att innebära en fascinerande utmaning för både artist och publik. ”Just nu har jag ett set som är skräddarsytt för festivaler och för stående folkmassor och berusade människor”, säger han, ”och det har varit fantastiskt, men jag skulle säga att min djupaste natur ligger i stillheten, den meditativa sidan av min musik.”

John Hopkins kommer till Göta Lejon den 22 september! 

När

11 september kl. 19

Pris

Från 530 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.