Pop & rock

Jazz

John Carroll Kirby

Los Angeles-baserade pianisten, producenten och kompositören John Carroll Kirby har samarbetat med artister som Solange, Norah Jones, Frank Ocean, Bat for Lashes, Sébastien Tellier och Harry Styles.

Kirby växte upp i Kalifornien och uppmuntrades av sin mamma att ta pianolektioner, lektioner som senare ledde till att han fördjupade sig i jazzen. Kirby studerade jazz-orkestrering och komposition med John Clayton vid University of Southern California innan han började turnera med andra artister.

Debutplattan ”Travel” kom 2017 och sedan dess har Kirby givit ut en stadig ström av skivor. ”Septet” släpptes 2021, en platta inspirerad av stadens natur och Kirbys intresse för animism och hur det korsas med den moderna stadsmiljön. Plattan kom till efter att Kirby samlat ihop en septett för gig på numera nedlagda jazzklubben The Blue Whale i LA.

Till Fasching kommer John Carroll Kirby med septetten bestående av träblåsarna Tracy Wannomae och Logan Hone, Nick Mancini, vibrafon, John Paul Maramba, bas, Deantoni Parks, trummor och David Leach.

När

28 maj kl 20

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.