Photo©Jens Assur, Privat natur 6, courtesy of Studio Jens Assur.

Tillfällig utställning

Jens Assur, Privat natur

6 okt–7 jan 2024

Liljevalchs

Jens Assur är en av Sveriges mest framstående fotografer och filmare som genom sina verk väcker samhällsdebatt och engagemang. I Privat natur står han själv och hans egen familj i centrum i sökandet efter svaret på en stor och existentiell fråga: hur naturen utmanar oss och hur den i sin tur utmanas från flera olika håll.

Vad händer med oss när vi lever långt från de naturliga elementen, och när vi närmar oss dem på nytt? I den här utställningen ryms djupt existentiella frågeställningar, men också brännande samtidsfrågor som rör privatisering, allemansrätt och exploatering i vildmarksturismens spår.

I samband med utställningen, publiceras även boken Privat natur av Norstedts i samarbete med Liljevalchs. Boken innehåller ca 220 bilder, som Jens Assur valt ut bland de bilder han tagit under projektets sju år långa resa, och essäer där olika skribenter tar sig an ämnet.

Jens Assur gjorde sig ett namn som reporter och fotograf på Expressen på 1990-talet och har sedan dess gjort flera omtalade utställningar, bl.a. Och himlen därovan (2001), Hunger (2010) och Africa is a Great Country (2013). Han har producerat flera böcker och filmer. Ofta har han utgått från ett aktuellt samhällsproblem i sina projekt. Jens Assur är född 1970 i byn Stora Blåsjön och är bosatt i Duved i nordvästra Jämtland.

När

6 oktober–7 januari 2024

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Spårvagn 7 till Liljevalchs/Gröna Lund
Buss 67 till Liljevalchs/Gröna Lund
Djurgårdsfärjan till Allmänna gränd

Annonser: