Konsert

Jazzonsdag på Skansen

Jazz på Skansen är äntligen tillbaka på Sollidenscenen! Under fyra onsdagskvällar med start den 10 augusti står Nils Landgren som värd för jazzkonserterna. Han får sällskap av Hans Backenroth som kapellmästare för husbandet.

Skansen har en lång tradition av jazzkonserter som sträcker sig från slutet av 1950-talet. Profiler som Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Kjell Öhman, Lisa Nilsson och Svante Thuresson har stått på scenen. I sommar är det alltså Nils Landgrens tur att ta över den.

Scenen gästas av musiker i världsklass
På scen under kvällarna kommer ni kunna njuta av musiker som saxofonisten Scott Hamilton, pianisten Jan Lundgren och Kristian Leth på trummor.

Jazzsångerskorna Hannah Svensson, Ellen Andersson, Viktoria Tolstoy, Ida Sandlund och danska Veronica Mortensen gästar scenen liksom trombonisterna Karin Hammar och Ebba Åsman till ackompanjemang av husbandet med Leo Lindberg vid pianot, Jocke Ekberg på trummor och kapellmästare Hans Backenroth på kontrabas. Nils Landgren medverkar dessutom på trombon och sång alla kvällarna.

Programmet för respektive kväll kommer inom kort.

När

10, 24 och 31 augusti samt 7 september kl. 19.00 – 20.15

Pris

Ingår i entrébiljetten (200 – 220 kr)

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Spårvagn linje 7, buss nr 67 eller Djurgårdsfärjan är bra sätt att ta sig hit.