Jazz

Jazzkväll med Amanda Ginsburg kvartett

Hör en av jazzhimlens mest strålande stjärnor, vinnare av två Grammisar, Amanda Ginsburg! På rekordtid har hon sjungit sig in i våra hjärtan med sitt balanserande uttryck mellan jazz, svensk visa och folkton. Hon förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers med fler – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och unika sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar.

Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen och under SVT:s Nationaldagsfirande. Hon har fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.” Med sig på konserten har hon en utsökt pianotrio bestående av pianisten Filip Ekestubbe, basisten Martin Höper och trumslagaren Jonas Bäckman. Tillsammans uppträder de i Artipelags foajé med Baggensfjärdens glittrande vatten som fond.

Medverkande: Amanda Ginsburg – sång, Filip Ekestubbe – piano, Martin Höper – bas, Jonas Bäckman – trummor

Läs mer om Scensommarens program på Scensommar 2023

När

Tisdag 27 juni kl 18.00 – 19.15

Pris

Pris: 395 kr
Art.Pass pris: 245 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Direktbuss: Avgångar från Cityterminalen på helger, se hemsida för mer info
Lokaltrafik: Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.