Teater

Jakten

2 dec–29 jan 2023

Kulturhuset Stadsteatern

En intensiv psykologisk thriller om lögn, sanning och förlåtelse. Thomas Vinterbergs filmsuccé dramatiseras med en stjärnensemble bestående av bland andra Erik Ehn, Johannes Kuhnke, Tova Magnusson och Sofia Ledarp. Björn Mosten från Netflix-serien Kärlek & anarki gör scendebut. För regin står Eirik Stubø, senast hyllad för sin uppsättning av Norma på Folkoperan.

Vad händer i det lilla samhället när den populäre förskolläraren Lucas blir anklagad för övergrepp? Vad är det som egentligen hänt? Vem ska samhället tro på? På kort tid förvandlas han från god vän, kollega och en självklar del av jaktlaget till en misstänkt brottsling.

Jakten baseras på Thomas Vinterbergs och Tobias Lindholms film som hade premiär på filmfestivalen i Cannes 2012, där den vann flera priser. Filmen tilldelades även Nordiska rådets filmpris 2013. Den danska filmaren Thomas Vinterberg har tagit sig an tabubelagda frågor i flera av sina filmer, som genombrottsfilmen Festen. Hans senaste film En runda till belönades 2021 med en Oscar för bästa utländska film.

Teatersamtal 24 november
Samtalet torsdag 24 november kommer att handla om grupprocesser, makt och syndabockar. Med regissör Eirik Stubø och Sara Kristoffersson, professor i designhistoria och författare till boken Hela havet stormar samt Göran Rosenberg, författare och journalist.

När

Urpremiär 2 december, spelar till 29 januari

Pris

150 kr – 435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.