Stand up

Ismo

Den ultimata observatören, ISMO, kan få människor att se vanliga saker på nytt genom sitt unika perspektiv. ISMO använder sin outsiders synvinkel för att hitta humorn i de vanligaste sakerna.

Den finska komikern började sin komedikarriär 2002 och blev snabbt en av de bäst presterande komikerna i landet. Där skrev ISMO och spelade huvudrollen i två säsonger av sin egen sitcom, Ismo, och filmade fyra komedispecialer, turnerade för slutsålda lokaler under flera år och gjorde många tv-framträdanden.

Sedan 2005 uppträder Ismo även med stand-up på engelska, och har skapat intresse både för liveshower och onlinevideos runt om i världen. Komikern har turnerat i över 25 amerikanska delstater och runt om i världen, inklusive Kanada, Australien, Storbritannien, Nya Zeeland, Singapore, Sverige, Norge, Danmark, Island och Färöarna. Han har också fått uppmärksamhet på de största komedifestivalerna inklusive: Just For Laughs i Montreal, Toronto och Sydney, Edinburgh Fringe Festival och International Comedy Festivals i Melbourne och Nya Zeeland.

ISMO gjorde sin USA-debut 2014 på Laugh Factory i Hollywood där han vann titeln ”The Funniest Person in the World.” I december 2015 flyttade han från Finland till Los Angeles och uppträder nu regelbundet på olika komediklubbar i LA tillsammans med headliner över hela USA. Han har medverkat i nationell tv; Senaste samtalet med Carson Daly, Conan, The Late Late Show med James Corden och NBC:s Bring the Funny. Ismos klipp från Conan har blivit en av de mest sedda sena kvällsuppsättningarna med över 80 miljoner visningar hittills.

ISMO är mest känd för sitt unika perspektiv på att dissekera språk, och 2019 slog komikern ihop med Merriam-Webster för att släppa en digital komediserie som rostar det engelska språket.

När

9 november.

Pris

Från 280 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Kungsträdgården (blå linje) eller Östermalmstorg (röd linje).