Dans

Ion

4–5 november

Dansens Hus – Elverket

Som en svärm av fåglar rör sig tio dansare över scenen i ett minimalistiskt, poetiskt universum. Tillsammans utgör de en ständigt föränderlig formation som växlar mellan individualitet och kollektiv.

Varifrån kommer förmågan att koordinera rörelser och beteende inom en grupp? Vad är det för osynlig kommunikation som gör att en svärm av fåglar kan hitta en ständigt förnyande aerodynamisk form? Som människor fascineras vi ofta av naturens synkroniserade rörelser och kan till och med läsa in en större mening i en rörelse bara för att den är koordinerad.

Mönstret att koordinera och anpassa rörelser till andra känner vi igen från naturen, i det mänskliga samhället och till och med i  grupper av atomer/joner (ion).  Handlar det om att vi samordnar oss frivilligt eller ovilligt eller sker det genom någon mystisk algoritm?

Cristos Papadopoulos undersöker hur människor hanterar det dubbla i att vara individ på samma gång som flockdjur. Hur växlar människor som bildar en grupp från enhet till gemenskap? Christos studerar hur människor beter sig när vi försöker nå en gemensam klangbotten, där vi anpassar oss till andras rörelser för att passa in i en grupp.

När

4 & 5 november kl 19

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Du hittar scenen Elverket på Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan.