Konsert

Dans

Invigningshelg vid vattnet – Cello, lyrik och dans under bar himmel

Årets Scensommar invigs genom att hylla Artipelags intilliggande vatten i två unika föreställningar. Tillsammans lyfter de genom musik, lyrik och dans fram vattnet som central tematik. Föreställningarna tar plats på Artipelags takterrass som omges av natur, konst och den glittrande Baggensfjärden. 

I föreställningen gästar först dansarna Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund med en specialframtagen version av dansföreställningen […it is contained in…]. Dansarna utforskar de olika kvaliteter som vatten har och hur det påminner oss om att hålla kontakten med vår naturliga omgivning och lära oss om några av våra grundläggande behov för att bli mer mänskliga: att känna, anpassa, kom ihåg, koppla samman, kommunicera och vara. Föreställningen är en ärlig resa tillsammans genom ingenting och något, lite och mycket, tystnad och harmonier, stillhet och rörelse. Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund har tillsammans koreograferat föreställningen med sång av Ntsika Fana Nxganga och produktion av Land Before Time och Nordberg Movement.

Efter en kort paus intar sedan cellofenomenet Jakob Koranyi och Dramatenskådespelaren Rebecka Hemse scenen och bjuder på musik och lyrik i världsklass. Inom de kommande hundra åren kommer allt vatten på jorden att genomgå en fundamental förändring. Glaciärer, som för bara två generationer sedan var lika beständiga som bergen under dem, kommer att smälta och havsnivån höjas. Rebecka Hemse läser texter av Andri Snær Magnason som är författare, artist, aktivist och en av Islands mest framträdande kulturikoner läses till toner ur J.S. Bachs fjärde cellosvit framförd av Jakob Koranyi. Hjärligt välkomna att inviga Scensommaren på Artipelag!

Medverkande: Jakob Koranyi – cello, Rebecka Hemse – textläsning, Yared Tilahun Cederlund – dans och Joanna Holewa Chrona – dans

Läs mer om sommarens program på Scensommar 2023

När

Söndag 11 juni kl 13:00 – 14:20

Pris

Pris: 295 kr
Art.Pass pris: 145 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Direktbuss: Avgångar från Cityterminalen på helger, se hemsida för mer info
Lokaltrafik: Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.