Tillfällig utställning

Ingela Ihrman – Miss Brunnsviken

Pågår till 1 oktober

Carl Eldhs ateljémuseum

Konstnären Ingela Ihrman (f. 1985) är internationellt uppmärksammad för sina storskaliga skulpturer och egensinniga, humoristiska performance.

I utställningen Miss Brunnsviken på Carl Eldhs Ateljémuseum möts vi av en samling drottningar, eller åtminstone spåren efter dem, i en lek med idéer om skönhet och kropp. I Ihrmans konst spänns det förmodat vackra ofta mot något våldsamt, äckligt eller omvälvande. Kontrasterna i motiv och material blir stora mot samlingen med verk av Carl Eldh (1873-1954) som till största delen utgörs av vita gipsskupturer. Under de allmänna visningarna kl. 12, 13, 14, och 15 under öppettid får du höra mer om de båda konstnärerna och verken. Det går även att boka visning för grupper.

När

Pågår till 1 oktober

Pris

Entré 120 kr, studerande 100 kr, pensionär 100 kr. Barn upp till 15 år fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta pendel- och t-banestation är Odenplan, 15-20 minuters promenad från museet.

Buss 2 går från Odenplan till Sveaplan och buss 50 från Centralen och Odenplan till Roslagstull (hållplats vid Ingemarsgatan).

Bilburna kör in i Bellevueparken via Roslagsvägen och den allékantade Bellevuevägen som inleds vid Roslagstulls rondell. Ett fåtal parkeringar finns att tillgå direkt utanför museet.

Allt som händer – Carl Eldhs ateljémuseum