Tillfällig utställning

In Bloom

Pågår till 11 juni

Fotografiska

Människan har alltid varit beroende av naturen. Men behöver den oss? Den nya utställningen In Bloom är en hyllning till just naturen – som inspiration, kraftkälla och lugnande oas.

I grupputställningen med 16 fotografer medverkar både internationella namn som Cig Harvey och David Ụzọchukwu samt svenska konstnärer som Helene Schmitz och duon Inka & Niclas .

– Mina bilder är en akut uppmaning om att börja leva och att uppleva naturen på ett uppslukande sätt, säger Cig Harvey.

OAS AV INSPIRATION
Naturen är ett mysterium – stark och överlägsen, men samtidigt bräcklig och skör. Ljus och vacker, men också vild och hotfull. Människan har i alla tider varit beroende av naturen, medan naturen enkelt skulle överleva utan människan. I en orolig värld och ett blixtsnabbt konsumtionssamhälle är människans behov av skog och mark kanske större än någonsin. En oas av inspiration och lugn, som symboliserar reproduktion, sexualitet, livets födelse och vår oundvikliga död.

Lagom till att all växtlighet börjar väckas till liv efter vinterdvalan öppnar den nya utställningen In Bloom på Fotografiska. Här samlas 16 samtida fotografer som alla strävar efter att förstå och utforska naturen och människans relation till den. En av dem är den hyllade brittiska fotografen Cig Harvey.

– Mina fotografier visar blommor, men de handlar inte om blommor, de handlar om livet och döden.

ETT PRIMALSKRIK
– Ett krig pågår. Ett virus pågår. Medan du läser den här meningen så är det någon som dör, någon som föds, ett språk som blir utrotat, en masskjutning, en skogsbrand som tar fart, en insekt som mosas, en idé som tar ett steg framåt. Mina bilder är en akut uppmaning om att börja leva. Ett primalskrik. Var här nu. Upplev detta. Känn det här, säger hon.

Medverkande fotografer:

Alfredo De Stefano
Brendan Pattengale
Catherine Nelson
Cig Harvey
David Ụzọchukwu
Djeneba Aduayom
Esther Teichmann
Helene Schmitz
Inka & Niclas
Lori Nix / Kathleen Gerber
Ori Gersht
Santeri Tuori
Xuebing Du
Yan Wang Preston

När

17 februari—11 juni

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen