Samtal

Idébaren våren 2022

5 maj–2 jun

Kulturhuset Stadsteatern

Välkommen till Idébaren – Kulturhuset Stadsteaterns nya debattformat för dig som är samhällsintresserad och gillar samtal och debatt utan pajkastning. Under flera torsdagskvällar kommer Idébaren ta plats på restaurang Stories på Kulturhuset Stadsteatern för att belysa en av valets viktigaste frågor. Välkommen till inspirerande helkvällar med diskussion, mat, musik och mingel!

Som gäst på Idébaren är du mer än välkommen att vara en aktiv del av samtalet. Kommentarer och frågor uppmuntras för att kvällen ska ta spinn!

Vårens ämnen

5/5: Idébaren #4: Klimathotet
Idébarens fjärde kväll handlar om klimat och miljö, vår tids ödesfråga och en av ungas viktigaste valfrågor.

19/5: Idébaren #5: Vilket betyg får svenska skolan?
Skola och utbildning förutspås bli en av de stora valfrågorna. Idébaren kallar nu experter och publik till utvecklingssamtal – hur står sig den svenska skolan?

2/6: Idébaren #6: Jobben
Är gigjobben ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden, eller bara ett sätt för företagen att utnyttja utsatta arbetstagare? Hur ska svenska politiker förhålla sig till EU:s kommande minimilönedirektiv? Kommer dagens unga någonsin få gå i pension? Hur påverkas arbetsmarknaden av invandring? Går det att sätta stopp för utnyttjandet av svart arbetskraft?

Idébaren är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, tankesmedjan Timbro, Arena Idé och Stiftelsen Höj Rösten. Moderator för hela serien är frilansjournalisten och producenten Karin Hübinette.
Välkomna!

När

5 & 19 maj och 2 juni.

Pris

Pris: 0-80 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Idébaren ta plats på restaurang Stories på Kulturhuset Stadsteatern, ingång Sergels Torg.