Teater

I kroppen min

3 dec–10 jan 2024

Kulturhuset Stadsteatern

Föreställningen bygger på den uppmärksammade bloggen I kroppen min som blev miljoner människors existentiella andningshål under hans sista år i livet.

Nypremiär 3 december! 
Efter att ha spelat åtta föreställningar med fri entré på Parkteaterns scen i Galärparken samt turnerat i hela landet med Riksteatern kommer I kroppen min tillbaka till Stockholm och Kulturhuset Stadsteaterns Lilla scen. Nypremiär 3 december.

Om föreställningen
Den 17 september 2013 dör musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlund endast 29 år gammal i cancer. Efter sig lämnar han bloggen I kroppen min som under hans sista år i livet blev miljoner människors existentiella andningshål. Med sitt direkta tilltal och sin starka angelägenhet att lyfta sina tankar om döden, och inte minst vikten av att verkligen leva, berörde hans texter hela Sverige. Parkteatern i samproduktion med Riksteatern låter nu för första gången Kristians texter ta plats på en teaterscen i en dramatisering av Jani Lohikari och med regi av Johan Paus. Musiken är specialkomponerad för föreställningen och framförs live på scen av Mats Björke, Kristians barndomsvän och tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

När

Åtta speltillfällen mellan 3 december – 10 januari

Pris

130 kr – 260 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: