Gratis

Tillfällig utställning

Hyperinflation

Pågår till 14 augusti

Ekonomiska museet

Hur påverkas människor i en kris med oftast mycket svåra följder för många och hur uppstår en ekonomisk kris av detta slag? Hyperinflation – ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar tar dig med in i fenomenet hyperinflation.

Hyperinflation är inget nytt. Detta ekonomiska kristillstånd, med förödande konsekvenser för samhällen och människor, har drabbat många länder genom historien. Idag lider Venezuela av svår hyperinflation. Historiens mest kända är den som drabbade Tyskland på 1920-talet, efter sviterna av första världskriget.

I utställningen visas föremål ur museets samlingar från hyperinflationer genom tiderna. Till exempel sedeln med den högsta valören någonsin på hundra miljoner biljoner pengö som gavs ut i Ungern efter andra världskriget, tyska nödsedlar och ett ostmynt från Ryssland.

Besök utställningens torg och utforska begreppen inflation och hyperinflation. I affären förklaras hur det är att handla i en vardag där priserna ständigt förändras och ingen vet vad pengarna kommer att vara är värda nästa dag. Hur förändras livet och finns det både vinnare och förlorare i en hyperinflation?

Audioguide
Vi erbjuder just nu en audioguide till utställningen Hyperinflation. Du kan även lyssna på Kapitalets podcast innan du besöker utställningen.

När

Pågår till 14 augusti

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Karlaplan eller Östermalmstorg.
Spårvagn: Hållplats Djurgårdsbron.