Bild av Anders Skarin

Gratis

Konsthall

Tillfällig utställning

Hundsalong, jurybedömd salong

16 mar–14 apr

Väsby Konsthall

Hundsalong är en temasalong, öppen för alla tekniker utom akvarell. Att Konsthallen väljer bort akvarell beror på att den tekniken uppmärksammas i vår egen Akvarellsalong (oktober 2024). Vi brukar växla mellan olika typer av salonger; 30×30, Höstsalong, Vårsalong, Julsalong, Efter pandemi…, Tecken i tiden, Får jag lov, Miniatyrer, Akvarellsalong…

I Sverige efter pandemin har hundägandet ökat i antal och vi tänker att det fått effekter, även på bildskapandet. Människor som aldrig haft hund började dyka upp på trottoaren, det borde ha fått följder!

Vi i Väsby Konsthall undrar hur konstnärer har uppmärksammat hundägandet och bjuder nu in till HUNDSALONG! Allt med hundanknytning välkomnas!

Det sägs att hunden är människans bästa vän så det blir spännande att se hur utställningen gestaltas. Alla har ju chansen att lämna in alster. Både hundskeptiker och dess vänner! Inlämning sker per post, eller personligen i Konsthallen onsdagen den 6 mars och söndagen den 10 mars. En jury väljer även denna gång vilka bidrag som kommer med. Ansökningshandlingar och regler finns i Konsthallen och på vår på hemsida.

När

16 mars-14 april
Öppet
Onsdag-Torsdag 12-17
Fredag-Söndag 12-16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, Konsthallens entré ligger alldeles intill busshållplatsen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: