Konsert

Henri Texier Trio

Den franska, självlärda kontrabasisten Henri Texier föddes 1945 i Paris och har över 135 000 spelningar i månaden på Spotify. Måhända är han främst uppmärksammad för samarbetet med Don Cherry under 1960-talet, men som outtömlig katalysator har Texier spelat en avgörande roll i otaliga musikaliska äventyr. Här förkroppsligas en sällsynt förmåga att sammanföra kreativa energier och till att uppmuntra nya talanger. Han är också en ofrånkomlig symbol för en experimentivrig och ohämmad generation jazzmusiker.

Till Fasching kommer Henri Texier med sin utsökta trio som består av Sébastien Texier på altsax och klarinett samt Gautier Garrigue på trummor. Uttrycket är ömsom lyriskt och sökande, ömsom energiskt och rastlöst.

Henri Texier har framträtt med bland annat Gordon Beck och John Abercrombie. Under 1980-talet spelade han tillsammans med Joe Lovano, Steve Swallow och Aldo Romano i Transatlantik Quartet. Och på jazzklubbarna i Paris har han samarbetat med framskjutande amerikanska artister som Phil Woods, Johnny Griffin, Bud Powell och Bill Coleman.

När

8 juni

Pris

300 – 350 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.