Föredrag

Helt historiskt

14 sep–7 dec

Historiska museet

Historiskas pedagoger och experter visar sina favoriter ur utställningarna och delar sina bästa historier: läskigt, härligt, roligt eller nördigt!

Sjukdomar och annat elände
Onsdag 14 september kl. 17.30
Följ med på en visning om sjukdomar genom historien. Museets arkeolog och pedagog Ellen Hallgren delar med sig av sina bästa och läskigaste historier. Vilka sjukdomar har varit vanliga i olika tider? Och vad har hela laxar, musskinn och arsenik med botemedlen att göra?
Köp biljett här!

Ojämlikhet och orättvisor
Onsdag 26 oktober kl. 17.30
Följ med på en visning i Sveriges historia där Anna Westerberg Davidson berättar om vilka som haft och inte haft makt och status i olika tider.
Köp biljett här!

Historiska mordgåtor
Onsdag 7 december kl. 17.30
I museets samlingar finns spår efter mord som ägde rum i en tid som skiljer sig mycket från vår egen. Vad berättar spåren och hur såg man på mord i samhällen för tusentals år sedan? Följ med på en spännande visning där Jennifer Shutzberg fördjupar sig i mordgåtor som ligger långt tillbaka i historien
Köp biljett här!

Missa inte att smita in på restaturang Rosengården innan programmet börjar för en bit mat, en kopp kaffe eller ett glas vin. Restaurangen stänger klockan 18. Varmt välkomna!

När

Fyra tillfällen i höst: 14 & 28 september, 28 oktober & 7 december.

Pris

Kostnad: 100 kr, studerande 80 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Karlaplan eller Östermalmstorg.
Spårvagn: Hållplats Djurgårdsbron.