Teater

Digitalt

Hedy – geniet och skönheten

Hon var världens vackraste skådespelerska, Disneys inspiration för Snövit och uppfinnaren bakom en av dagens självklarheter – Wi-Fi. Anna Ståhl och Erik Rosales berättar den osannolika historien om Hedy Lamarr och välkomnar såväl en fysisk som digital publik när de med hjälp av dans, robotteknik och miniatyrkonst tar med dig till 1930-talets Hollywood i en helt ny berättarform.

Hedy – geniet och skönheten visas för publik i Soppteaterns salong och för en digital publik. Samtidigt. Under föreställningens gång ingår moment där den fysiska och digitala publiken möts och ser varandra. 

Föreställningen handlar om Hedy Lamarr, Hollywoodstjärnan som var världskänd för sin skönhet och vars uppfinning la grunden för trådlös kommunikation som Wi-Fi och Bluetooth. Patentet ignorerades 1942 men hennes upptäckt möjliggör nu både exempelvis robotinteraktion och att spela för en publik spridd över hela landet. Hedys livsresa präglades av av uppväxten i Österrike, att vara judinna när antisemitiska vindar blåste hårt, Hollywoodkarriären och att hennes skönhet ansågs viktigare än hennes upptäckt.

När

12/1, 20/1 & 21/1 kl. 12

Pris

Biljettpris: 280 kr.
Digital föreställning: 80 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar