Stand up

Hannah Gadsby – Body of work

29 november

China Teatern

Prisbelönade komikern Hannah Gadsby besökte Sverige första gången i november 2019 med publik- och kritikerhyllade showen ”Douglas” som tog henne från Washington DC till Helsingfors. Nästa år beger hon sig på Europaturné och kommer till Stockholm i februari med sin helt nya föreställning ”Body of Work”.

Det var 2018 som Hannah släppte den hyllade Netflix-specialen ”Nanette” – en föreställning hon turnerade med i ett och ett halvt år – som blev hennes stora genombrott och tog henne från en nicheposition inom queer-komedi till internationell stjärnstatus, och förlänade henne både en Emmy- och en Peabody-utmärkelse. Året efter skrev och turnerade hon med den lika hyllade showen ”Douglas” som avslutades i februari 2020 med inspelningen av showen för Netflix, i god tid för… resten av året. Under det året, som var som inget annat, tog Hannah skydd från den globala pandemin i hemlandet Australien och funderade på vad som skulle bli hennes nästa steg. Den funderingen har nu blivit föreställningen: Hannah Gadsbys helt nya samlade verk – ”Body of Work”.

Om Hannah Gadsby
Hannah Gadsbys framgång kom inte över en natt som man lätt kan tro: Innan genombrottet med ”Nanette” hade hon både planterat träd i ett par år, varit biografmaskinist, blivit hemlös och ståuppat på komedifestivaler både i hemlandet Australien och i Storbritannien i nästan tio år. Komedikarriären inleddes 2006 när hon vann Raw Comedy i Adelaide och som vinnare gick vidare till ”So You Think You’re Funny” på Edinburgh Festival Fringe där hon kom tvåa.

Gadsby har både skrivit manus och spelat i tre säsonger av TV-serien ”Adam Hills Tonight”, skapat serien ”Hannah Gadsby’s Oz” tillsammans med Matthew Bate och skrivit 20 avsnitt av Josh Thomas serie ”Please Like Me” där hon även spelade en fiktiv version av sig själv 2014-2016. Våren 2019 gjorde hon en TED Talk om sin framgång inom komedi. Hon har varit värd för två konstdokumentärer på australisk TV och förra året släppte hon sina memoarer ”Ten Steps to Nanette” där hon berättar om både roliga och ibland mörka händelser i sitt liv.

När

29 november

Pris

Från 470 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Kungsträdgården (blå linje) eller Östermalmstorg (röd linje).