Festival

Gonzalo Rubalcaba and Aymée Nuviola Duo

15 oktober

Stockholm Jazz Festival – Kulturhuset Stadsteatern

De två musikerna har känt varandra sedan barnsben då de spelade för samma pianolärarinna på musikkonservatoriet på Kuba. Sedan detta tidiga möte har deras liv knutits samman av musiken!

Gonzalo Rubalcaba hade redan en spirande karriär när han 1985 upptäcktes av Dizzy Gillespie. Sedan dess har priserna och nomineringarna regnat över honom, till exempel utsåg Piano & Keyboard Magazine honom till en av århundradets bästa pianister 1999, i sällskap med bland andra Glenn Gould, Martha Argerich och Bill Evans. Gonzalo Rubalcaba föddes i en musikalisk familj i Havanna och spelade redan som 6-åring trummor i sin pappas orkester. Två år senare påbörjade han sin formella utbildning, då med piano som huvudinstrument, för att ”behaga min mamma” som han själv beskrivit det i efterhand. Han tog examen från Institute of Fine Arts i Havanna med en examen i komposition.

Aymée Nuviola är även hon född på Kuba i en musikerfamilj och har några av sina tidigaste minnen vid pianot. Redan i ung ålder fascinerades hon av all slags musik, från Debussy till Bossa Nova. Sin klassiska utbildning fick hon vid Kubas främsta musikaliska akademi och efter att ha vunnit en sångtävling på Kuba fick hon chansen att spela tillsammans med band som Irakere och NG La Banda. Aymée Nuviola har blivit både Grammy- och Latin Grammy-nominerad vid ett flertal tillfällen. Hennes musik har beskrivits som ”en ö utan gränser”, optimistisk, smart och vänlig.

Konserten är den del av Stockholm Jazz Festival som pågår mellan 14-23 oktober på olika scener i Stockholm. 

När

15 oktober kl. 19

Pris

395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger centralt i Stockholm city. Pendeltåg/tunnelbana mot T-centralen.

Stockholm Jazz Festival – Kulturhuset Stadsteatern