Teater

Konsert

Gästspel: Pang Boom Krasch – en änka föds

1–15 april

Teater Tribunalen

”Det här är inte musik”, sa teaterdirektören och höll för öronen när Glada änkan presenterades för honom. Året var 1905 och upphovsmännen uppmanades att genast lämna Theater an der Wien. 

Med orubblig tro på sitt verk stannade de trots allt kvar och kämpade. Mot alla odds, och under omöjliga förhållanden, drev upphovsmännen tillsammans med ensemblen Glada änkan till premiär. Lågbudgetproduktionen som senare kom att bli den mest spelade och älskade operetten i världen.

Pang Boom Krasch – en Änka föds är en rafflande berättelse om människorna bakom succén. Om passionen för musik och scenkonst i en euforisk och motsägelsefull period i början av förra seklet. I en förkrigstid där kapprustning och nationalism lurade under den oskuldsfulla ytan. En utveckling då som påminner om Europa av i dag. Andrea Tarrodis nykomponerade musik är en brygga till den klassiska och välkända musiken från Glada änkan av Franz Lehàr. Ett sällsamt musikaliskt möte mellan dåtid och nutid med text av Andreas Boonstra.

När

1 april kl. 19.00
2 april kl. 16.00
5 april kl. 19.00
6 april kl. 19.00
13 april kl. 19.00
14 april kl. 19.00
15 april kl. 19.00

Pris

200 – 420 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnebana: Zinkensdamm
Buss: 4 eller 66