Samtal

Konsert

Fredsfredag – samtal och musik

6 oktober

Nobel Prize Museum

Att fredag är fredsprisets dag säger sig självt och bredden av mottagare som Nobels fredspris har haft genom åren är stor. Kanske är det därför priset är så omtalat och diskuterat, men också för att det berör stora och avgörande frågor. Den här kvällen samtalar vi om det pris som tillkännagivits bara några timmar tidigare och dess roll i världen. Vi möter Stefan Löfven – tidigare statsminister och idag med uppdrag för bland annat FN, Caroline Delgado som är doktor i freds- och konfliktstudier och Gustav Källstrand – Nobelprisexpert och historiker. Carin Klaesson från Nobelprismuseet leder samtalet.  

Kvällen ramas in av musik med Ebba Forsberg som bland annat gjort kritikerrosade tolkningar av Nobelpristagaren Bob Dylan.

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter samtalet serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

När

Fredag 6 oktober 2023 klockan 18.00-19.00

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet till klockan 21.00.

Pris

Ordinarie 140 SEK.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Gamla Stan och en kort promenad därifrån.
Buss 2, 3 och 53 till Slottsbacken

Annonser: