Dans

Franzén/Nuutinen – Skånes Dansteater

28 september

Kulturhuset Dieselverkstaden

I Franzén/Nuutinen bjuder Skånes Dansteater in till en rik dansupplevelse. Två verk av två framgångsrika nordiska koreografer, Helena Franzén och Johanna Nuutinen. Med sina egna unika uttryck närmar de sig naturen, fascineras av det oundvikliga cykliska som ingen människa rår på.

I Once a Whisper formar Helena Franzén en flock, ett starkt kollektiv, en enda organism. Kroppar i rörelse får nästan försvinna, bli ett med mörkgrön mossa och dimma. Ett verk som vaggar dig till stillhet för att plötsligt väcka dig med ett vrål.

I sitt nya verk, Zero-zero tittar Johanna Nuutinen på hur små fragment av kunskap får bygga hela vår världsbild. Ge oss illusioner om en verklig ordning. Hur vi fylls av längtan efter något som hela tiden faller oss ur händerna.

Franzén/Nuutinen blir en stund för reflektion och stillhet med lysande koreografi, nyskriven musik och underbara dansare.

Press
”En riktigt helkväll alltså, full av känslostormar”
Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

”eftertänksamt och vackert”
Boel Gerell om Once a Whisper, Sydsvenskan

 
Helena Franzén är dansare och koreograf. Hon har varit verksam i över 25 år och skapat över 70 verk. Hon har turnerat i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum. I sitt arbete är Helena Franzén hängiven sitt detaljerade rörelsespråk som är laddat med intrikata flöden, gränslösa variationer, explosivitet och poetisk närvaro.

Dansaren och koreografen Johanna Nuutinen tog examen från finska nationaloperans balettskola 2002. Under sina många år som dansare vid Finlands nationalbalett började hon också skapa egna produktioner för scen och film. Johanna är intresserad av tvärvetenskapliga samarbeten och använder dans, visuell konst och film för att skapa flerdimensionella världar.

Arrangör: Skånes Dansteater
Rek. ålder: Från 13 år

När

28 september 19:00-20:50 inklusive paus

Pris

250 kronor

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Annonser: