Konsert

Mat-evenemang

Frank Sinatra – livet och musiken

9 nov–25 jan 2024

Kulturhuset Stadsteatern

Konserten är en musikalisk berättelse. Klockan vrids tillbaka till 1940-talets Amerika. En ung Francis Albert Sinatra slår igenom och blir ”Frank” med hela USA. Berättelsen har sin början i New Jersey, där en ung Sinatra tidigt inser att hans talang kan ta honom bort från den tuffa vardagen och ut i världen.

Om föreställningen

Den mest älskade musiken ur Frank Sinatras repertoar vävs samman med berättelsen om hans händelserika liv. Låtar som Fly me to the Moon, My Way och I’ve Got You Under My Skin framförs. Bandet och musiken som framförs är väl förankrade i genren men ger också för utrymme för musikernas personliga prägel.

Jakob Sollevi och Filip Ekestubbe har spelat ihop under många år. De kan också ses i olika sammanhang på Sveriges många jazzscener. Filip Ekestubbe turnerar bland annat med Amanda Ginsburg och Jakob Sollevi kan höras i skivaktuella gruppen Stockholm Voices. Parallellt med andra engagemang fortsätter de alltid att utveckla sitt spel tillsammans och med Frank Sinatra – Livet och musiken har de kommit att bli en mycket uppskattad duo.

När

9 november kl.12
25 november kl.12
13 januari kl.12
25 januari kl.12

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: