Gratis

Tillfällig utställning

"Löv", Fotoutställning av Ivar Sviestins

Pågår till 17 augusti

Vintervikens trädgård

Torra, skrumpnade små löv. Det vi sopar undan och som hamnar i komposten när växtsäsongen är över.

När jag började arbeta med utställningen att visa i den här vackra trädgårdsmiljön föll det sig naturligt att studera och fotografera växtdelar. Men allt vackert i färg och form finns ju redan här så vad skulle jag kunna tillföra?

En dag sopade jag på min veranda och min blick föll på ett dött litet löv, inte större än 15 mm. Ett litet underverk precis framför fötterna! Upplevelsen att få syn på något stort i det lilla, triviala, är fantastisk. Jag fortsatte samla döda små blad från växterna utanför dörren och den ena figuren efter den andra trädde fram till en hel rollista.
Vad ser du?

Jag har arbetat med fotografi sedan 80-talet. Återkommande teman har varit tid, förgänglighet och identitet. Jag har riktat kameran åt många olika håll; från urbana vardagsobservationer, ofta med en lätt surrealistisk eller absurd ton, till naturinspirerade bilder och studier av ansiktet och åldrande. Inte naturfotograf men ofta inspirerad av naturens färger och former och mötet mellan natur och kultur. Snarare ”actionfotograf”; studerar rörelse. Vinden i bladverk och över vattenytor, ljus-och skuggspel, någons oväntade gest. Alltings dans. Vardagsmagi.

När

19 juni – 17 aug
Trädgårdskaféet är öppet alla dagar kl 09-21

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Trädgården ligger i en dalsänka mellan Aspudden, Liljeholmen och Gröndal, strax sydväst om Stockholms innerstad.

Annonser: