Teater

Fokus dyslexi vecka 42 i Dieselverkstaden

21 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

Orden bara flyter, bokstäverna suddas ut och försvinner! Det blir vitt, svart, blankt! 

Det stökar i huvudet, det är nåt fel på min hjärna – kan man byta ut den? Jag måste härifrån – fly! Bort från det här klassrummet som håller mig fast, som suger så fett. 

 Jag är en alien, jag snurrar som en vind i mörkret, famlar, och faller, faller…
En dag blir allt för mycket: Flickan springer i panik i en skolkorridor, ramlar handlöst, då plötsligt tid och rum, lagar och logik upphävs – som i ett drömspel.  

Hon flyr in i en hisnande fantasivärld, och möter gestalter som alla bär på historier och ömtåliga hemligheter: Ispojken som sitter stel och stirrar vid sitt eviga fönster. ”Svarta mössan” som går loss på väggarna med sin sprayburk, och så hon med alla lapparna, vad står det på dem egentligen?  

Under resans gång får hon ledtrådar som ger henne kraft att se och bryta mönster. Huvudpersonen Flickan utmanas och sätts på prov, hur ska hon kunna vinna kampen mot matteläraren Xerxes och de två Rättänkande? 

Vad finns egentligen bortom orden?
Eller innanför dem?
Och vad står det mellan raderna?
Finns det något där? 

 För första gången skapar vi en helhet där scenkonst, lärarhandledning, workshops och utställning i konsthallen möts. Hela projektet är underbar idé om att skapa en föreställning om dyslexi och världen bortom orden.
 
Rekommendation
“Världen bortom orden är en visuell, fysisk och musikalisk föreställning om att leva med dyslexi, ett drastiskt och humoristiskt drömspel där gränser sprängs, oanade egenskaper upptäcks och nya universum öppnas!”
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden       


Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

När

21 oktober 18:00-19:30

Pris

120 kr per biljett

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Annonser: