Festival

O/Modernt – Haydn and the un/conditioned ear Festival 2022

10–16 juni

O/Modernt

Festival O/Modernt som arrangeras i juni på Ulriksdals slottsteater i Stockholm är säsongens höjdpunkt. Festivalen samlar ett underbart utbud av artister från hela världen, som Hugo Ticciaiti, O/Modernt:s kammarorkester, och O/Modernt:s nya generationen artister för en vecka med konserter och konstevenemang. Den veckolånga resan tar sin inspiration från en känd kompositör från det förflutna, som hyllas genom fantasifull programmering och oväntade konstnärliga sammanställningar.

Årets veckolånga musikaliska fest ägnas åt en kompositör som gjorde det till sitt uppdrag att väcka sina lyssnare från deras kulturellt avgränsade dvala. Joseph Haydn (1732–1809) njöt av att sätta upp förväntningar som byggde på de generiska stilar som var aktuella på hans tid, men bara för att omintetgöra dem – ofta med några mycket radikala konstnärliga manövrar! Haydn skapade och främjde därmed ovillkorat lyssnande inom det faktiska musikspråket på 1700-talet. Med hjälp av den österrikiska mästaren, är O/Modernt glada över att presentera ett program med konserter som syftar till att bryta sig loss från hörselbojor och fira det okonditionerade örats kreativa kraft.

Klassiska verk av Franz Joseph Haydn, Johannes Brahms, Robert Schumann som nya av Gabriella Smith och Dobrinka Tabakova kommer spelas för en blandning av gammalt och nytt. För att se hela programmet, se hemsida.

Genom att kombinera gammalt och nytt på oväntade sätt, gläds O/Modernt över att ombilda konsten för att skapa förbindelser som spänner över tider, kulturer och folk: utforska musikaliska och konstnärliga kopplingar mellan den samtida världen och kulturerna från tidigare epoker, för att sammanföra människor från alla skikt av livet och återförbinda människor med sig själva genom att främja ett aktivt, fantasifullt engagemang med alla sinnen.

I år firar de tio år, vilket inte får missas!

När

10 – 16 juni

Pris

100 – 1600 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Bergshamra, sedan buss 503 mot Polishögskolan, hållplats Ulriksdals Wärdshus.

Pendeltåg till Ulriksdals Station sedan buss 503 mot Bergshamra Östra, hållplats Ulriksdals Wärdshus.