Konsert

Pop & rock

Feist

Trots att kanadensiska Feist varit en av de senaste decennierna mest inflytelserika indieartister så saknar hon egentliga arvtagare. Det spelar ingen roll att det har passerat sex år mellan skivorna eller att kollegor hopplöst försökt återskapa hennes uttryck – Feist tävlar bara med sig själv. Hennes säregna folkpop är lika återhållsam som den är kraftfull. Ibland rytmisk och oväntad, ibland återhållsam och viskande, men alltid hypnotiserande och drabbande. Och texterna, vindlande och dansande, bärs fram av en röst som verkar vara försedd med en målsökande träffsäkerhet.

Tre decennier har gått sedan Feist först gjorde sig hörd som sångerska i kollektivet Broken Social Scene och sedan dess har hon välsignat världen med sex enastående soloalbum. Det senaste heter ’Multitudes’ och släpptes häromveckan. Född ur två livsförändrande händelser, att få en dotter och att förlora en far, lyckas Feist här fånga både livets mörker och ljus på vad som nästan kan beskrivas som en samling vaggvisor.

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset.

När

26 augusti kl 20

Pris

615-1270 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.