Konsert

Fasching in Bloom – Sara Parkman

I sommar återvänder jazzen till Skeppsholmen när Fasching In Bloom kör tretton kvällar i ArkDes och Moderna Museets gröna trädgård. 

Sara Parkman är kompositör och violinist, tredje generationens prästbarn och en av våra allra klarast lysande folkmusiker.

Född i Sundsvall, uppvuxen i Rättvik och Härnösand drabbades hon av folkmusiken på festivalen Urkult i Näsåker 2004. Året efter uppträdde hon själv med folkmusikbandet Kraa på Urkult. När det kritikerrosade debutalbumet Sara Parkmans skog kom 2016 var Parkman redan ett hyllat namn i folkmusik-Sverige och musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Ett år senare skrev hon tillsammans med Samantha Ohlanders albumet och föreställningen Matriarkerna med gäster som Lena Willemark, Ellika Frisell och Marie Selander.

Sara Parkman har även skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland, där hon och med vass humor och råsvängigt låtspel använde vallmusiken som prisma för drömmar om ett utopiskt matriarkat eller bara ett fredat rum.

2017 vann Sara priset Årets Artist vid Folk- & Världsmusikgalan och 2018 vann Matriarkerna pris som Årets album. 2019 tog hon emot SKAP:s aktivistpris. Fäboland blev utvalt till scenkonstbiennalen 2017 och 2018 fick hon stipendium från STIM.

När

12 augusti

Pris

300 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss:
Buss 65 till Arkitektur-/Moderna museet,

Tunnelbana:
Kungsträdgården

Färja:
Till Skeppsholmen från Slussen.