Konsert

Fasching in Bloom – Avishai Cohen Trio

I sommar återvänder jazzen till Skeppsholmen när Fasching In Bloom kör tretton kvällar i ArkDes och Moderna Museets gröna trädgård. 

När en av de senaste decenniernas mest hyllade basister Avishai Cohen återbesöker Sverige är det tillsammans med en ny trio, pianisten Elchin Shirinov och den unga israeliska trumslagare Roni Kaspi.
I trioformatet presenterar Cohen musik från det pinfärska albumet ”Shifting Sands”, vilket varvar nya originalkompositioner med låtar från hans omfattande katalog. Svängigt driv i vidsträckta melodiska linjer, sofistikerade rytmer och solistisk elegans ligger i 52-åringe Cohens musikaliska formula.

Med bakgrund hos Danilo Perez, Kurt Rosenwinkel och Chick Corea har Avishai Cohen med sina egna grupper gjort sig känd för att upptäcka och lyfta fram unga begåvade musiker, Elchin Shirinov och Roni Kaspi inget undantag. Shirinov var med på Cohens förra platta och med 22-åriga Kaspi spelade Cohen tillsammans över nätet när covid-pandemin satte stopp för live-konserter.

Scenen är utan tvekan en plats där Cohen känner sig hemma och den israeliska basisten har kommit att bli en publikmagnet av stora mått, en kväll med Cohen och hans musiker innebär alltid något extra.
”Jag har saknat så mycket scenen, mina fans och turnéer i allmänhet. Jag är så glad över att få framföra livemusik med mina fans i säkrare miljöer och förhållanden; musik läker.”

När

13 augusti

Pris

495 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss:
Buss 65 till Arkitektur-/Moderna museet,

Tunnelbana:
Kungsträdgården

Färja:
Till Skeppsholmen från Slussen.