Samtal

Fackscenen: Safiya Sinclair

30 november

Kulturhuset Stadsteatern

Under Safiya Sinclairs barndom blir hennes far som tillhör en strikt rastafarisekt orolig för att västerländsk kvinnlighet skulle göra Safiya och hennes systrar moraliskt svaga och orena. Han förbjuder smink, smycken, avvikande åsikter och vänner och tvingar dem att ha kläder som täcker armar, ben och hår. 

Genom mammans böcker och poesin håller sig Safiya vid liv och får ett verktyg som hjälper henne att hitta sin röst och säga ifrån. Uppvaknandet leder till sammandrabbningar med hennes far, vars ilska och paranoia exploderar i tilltagande våld. När Safiyas röst växer, lyriskt och poetiskt, är brytningen till slut oundviklig.

Det här är Babylon är berättelsen om en kvinna som bryter med sin fars patriarkala åsikter och repressiva kontroll och hittar sin röst som kvinna och poet.

Om författaren
Safiya Sinclair är född och uppvuxen i Montego Bay på Jamaica. Hon debuterade med den hyllade och prisbelönta diktsamlingen Cannibal. Hennes dikter har bland annat publicerats i The New Yorker, Granta och The Nation. Hon undervisar också i kreativt skrivande vid Arizona State University.

Moderator är Burcu Sahin, poet och författare. 

Evenemanget arrangeras i samarbete med Bazar förlag

Samtalet hålls på engelska. 

När

30 november klockan 17:30

Pris

100 kronor

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: