Samtal

Föredrag

Fackscenen: Magnus Linton om klimat och moral

8 december

Fackscenen – Kulturhuset Stadsteatern

Med utgångspunkt i antologin Klimat och moral (Natur & Kultur, 2021) diskuterar en panel bestående av författare och forskare hur det egentligen står till med engagemanget för klimatfrågan. Vem bär ansvar för klimatkrisens uppkomst och lösning? Är individuellt försumbara handlingar kollektivt meningsfulla? Finns flygskammen kvar eller har det blivit accepterat att inte bry sig? Hur bör – och kan – individer, politiker och näringsliv agera?

Medverkande:

Magnus Linton är författare och journalist som debuterade år 2000 med Veganerna. Sedan dess har han gett ut ett antal böcker och var förra året redaktör för antologin Klimat och moral, i vilken Linton tillsammans med åtta forskare tar upp förbisedda frågor i debatten om klimatkrisen.

Gustaf Johansson är fil. dr i historia och fri skribent. I Respons nr 5/2022 medverkar han med en essä om antropocen som gestaltningsproblem utifrån aktuell litteratur om klimathotet. Numret delas ut gratis i samband med samtalet.

Fler medverkande tillkommer.

I samarbete med tidskriften Respons.

Detta evenemang är en del av Kulturhuset Stadsteaterns nya litteraturscen – Fackscenen
Nu riktar vi äntligen strålkastaren mot facklitteraturen! Välkommen till livliga och initierade samtal kring humanism, historia, konst och vetenskap på Kulturhuset Stadsteaterns nya litteraturscen, Fackscenen. Tillsammans med författare och inbjudna gäster diskuteras samhällsströmningar med avstamp i både ny och klassisk sakprosa.

När

8 december, kl 17.30-18.30.
Tid: 17:30 – 18:30

Pris

Pris: 80 kr, unga upp till 20 år gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar