Gratis

Konsert

Erik Palmberg Quartet

17 augusti

Stockholms Kulturfestival

Erik Palmberg quartet är en programpunkt på Stockholms kulturfestival, stadens största kulturfest med fri entré. 

Erik Palmberg har snabbt gjort sig till en av de mest intressanta jazztrumpetarna i Skandinavien. Med expressivitet, ständig närvaro och fokus tar kvartetten sig an Palmbergs egen musik och som bonus bjuder de även på ett par tolkningar från ”The Great American Songbook”. Musiken är rotad i jazztraditionen men har tydliga kopplingar till den moderna, europeiska jazzen.

Skivan “In Between” är ett av det senaste årets främsta jazzsläpp. Den vann läsaromröstningen till Gyllene Skivan för Årets Bästa Jazzplatta i tidningen Jazz/Orkesterjournalen och har blivit överöst med fina recensioner både i Sverige och internationellt.

”Alternately bold, expressive, comforting, and engaging, (…) among the year’s best.”
– allaboutjazz.USA

”Förstklassig.. ett verkningsfullt bidrag till en levande jazztradition.”
– Opulens

Medverkande
Erik Palmberg, trumpet/flygelhorn
Anton Dromberg, piano
Niklas Wennström, kontrabas
Sebastian Voegler, trummor

Erik Palmberg quartet är en programpunkt på Stockholms kulturfestival, stadens största kulturfest med fri entré. Årets festival sker 17–21 augusti och är fullspäckad med sprakande kulturupplevelser från världens alla hörn. Under fem dagar i augusti bjuder vi på konserter, aktiviteter och härligt festivalhäng på hela sex festivalområden: Sergels torg, Kungsträdgården, Karl XII:s torg, Skeppsbron, Norrbro och Gustav Adolfs torg.

Mer information om festivalen och dess programpunkter hittar du på festivalwebben.

När

17 augusti kl. 17-18

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar