Konsert

ERICSONG – VoNo och Adolf Fredriks Flickkör

16 april

Eric Ericsonhallen

Vokalensemblen VoNo:s föreställningar har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus.
Kärnan i En ängel skjuter ifrån är saknad: en personlig men allomfattande känsla som vi alla, på olika sätt och i olika hög grad, bär på eller har burit på. Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och cellisten Mattias Rodrick av Marie Samuelsson.


Musiken har vuxit fram parallellt med djupa samtal med VoNo:s dirigent och konstnärlige ledare Lone Larsen, samt ett utforskande av vad begreppet saknad innebär för ensemblens medlemmar. Musiken rör sig likaså via ett improviserat, ordlöst sökande fram till genomkomponerade, textsatta delar. Mimmi Palm beskriver temat så här: ”En människaförsvinner – flyter bort. Efter sig lämnar hen ett silverblänk, vita flingor i en ögonfrans, en spegling i näckrosbladen – till tröst för den som blivit kvar med saknaden.”


Ann-Sofi Söderqvists körverk Crossroads beställdes av VoNo till föreställningen I Am Like Many, en skildring av både de vackraste och grymmaste sidorna hos människan: ”En föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek. Ur en grå massa träder en regnbåge fram. Någon drömmer om att få tillhöra gruppen, en annan längtar bort. Några smälter in där andra sticker ut.” Föreställningen bestod av olika musikstycken, med Crossroads som kärna. Malin Hülphers text ställer mänskligheten mot väggen med frågor som ”Vem vill du vara?”, ”Har broderskap ett pris?” och ”Vad tar du med dig till vägskälet?”.

Adolf Fredriks Flickkör med dirigenten Fredrik Winberg möter VoNo i en improvisation och uruppför ”Fläta mitt hår mamma” av Anna Cederberg.

När

16 april kl 19

Pris

250-350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 65, stig av vid hållplats Östasiatiska.