Tillfällig utställning

En retrospektiv – Camilla Cherry i Nacka konsthall

9 maj–12 jun

Nacka konsthall

Camilla Cherry började utforska fotografi i början av 90-talet då motiven främst hittades bland vännerna i vardagen. Genom filmnegativen och mörkrummet öppnades en helt ny, spännande och magisk värld.

När Camilla hittade sin passion för fotografi var musiken också ett viktigt inslag i hennes liv, framförallt dans och rapmusik med hiphopkulturen. På den tiden var hiphop en liten subkultur som så smått hade börjat sitt intåg i Sverige, främst genom MTV och programmet Yo MTV raps.

I och med dessa två intressen föll det sig naturligt för Camilla att röra sig med kameran i musikmiljöer tillsammans med personer som också delade musikintresset.

Fotografering har blivit en ständig följeslagare genom åren och även blivit ett yrke som frilansande fotograf. Dokumentation av musik har fortsatt närvara hela vägen i Camillas fotografi och är det än idag, trettio år senare.

Under årens lopp har Camilla arbetat både med dokumentärfotografi och med mer konstnärlig fotografisk riktning, ofta en mix av både och, och nästan alltid med människan i centrum.

Musik och kultur i allmänhet är ständigt återkommande miljöer och fokus ligger ofta på att försöka fånga det flyktiga ögonblicket. Att förmedla känsla och närvaro i bilden är det centrala i hennes fotografi.

Camilla har en förkärlek för både starka färger men också lågmält svartvita motiv, hon attraheras både av stillhet och rörelse men alltid i det ständiga nuet.

För mer information, se här. 

När

9 maj – 12 juni

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Saltsjöbanan samt bussarna 74, 150, 401, 403, 404-422, 491, 492, 496, 497.
Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.

Det tar c:a 5 minuter att gå från Tvärbanans sluthållplats i Sickla till Dieselverkstaden.