Teater

En pjäs för de levande

20 aug–7 sep

Dramaten, Tornrummet

Vad har hänt med arten liten brun fladdermus? Och med ålgräs? Och vad kommer hända med Homo sapiens? En oförberedd dramaturg, inkastad på scenen när den ordinarie föreställningen plötsligt ställs in, kan inte låta bli att berätta en historia om livet på jorden och om vad människan håller på att göra med detta liv.

En pjäs för de levande i en döende värld (A Play for the Living in a Time of Extinction) är en monolog av den amerikanska ekofeministen Miranda Rose Hall, om vårt ansvar och våra möjligheter att påverka den kommande ekologiska katastrofen.

Uppsättningen ingår i projektet Sustainable Theatre? och utforskar möjligheten att göra hållbar teater som kan turnera utan att resa. Dessutom skapas energin till föreställningen live av cyklister på scen.

Katie Mitchell, en framgångsrik brittisk regissör som satt upp tre uppmärksammade pjäser på Dramaten tidigare,  har skapat ett konstnärligt koncept som förverkligas lokalt av regissörer och skådespelare på en rad olika teatrar världen över.

Regisserar gör Malin Stenberg, som på Dramaten tidigare regisserat ett flertal föreställningar, senast Pussy Riot – en punkbön av Irena Kraus. Bland hennes uppsättningar på andra scener märks Jeanne d’Arc på Backa Teater, Förklädd Gud på Folkoperan och Ædnan, på Giron Sámi Teáhter och Riksteatern.

När

20 augusti-7 september

Pris

Vuxna 370 kr, under 26 år 150 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7