Konsert

Pop & rock

En kväll för LeMarc

10 januari 2024

Tele2 Arena

En kväll för LeMarc flyttar till Tele2 Arena, biljettsläpp på fredag 17 november kl 10.00
I samband med Peter LeMarcs 65-årsdag släpptes biljetterna till en hyllningskväll i hans ära på Cirkus. Vänner, kollegor och ny generation popstjärnor ville på det här sättet tacka LeMarc för musiken och inspirationen. Biljetterna tog slut på 1 minut och 20 sekunder. Så på allmän begäran och för att möta det stora intresset flyttas nu konserten till Tele2 Arena. I arenarummet kommer det skapas en intim konsertscen med sittplatser för 13 000 besökare. 

På scen: Moonica Mac, Thomas Stenström, Oskar Linnros, Tomas Andersson Wij, Iiris Viljanen, Mauro Scocco, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Ana Diaz, Peter Jöback och Plura. Artisterna kommer att backas upp av ett sexmannaband under ledning av Stefan Olsson. 

Kuriosa
Under 80- och 90-talen var Peter LeMarc en av Sveriges största och mest älskade artister. Han hördes ständigt på radio, sålde platina-upplagor av sina skivor, gjorde hyllade turnéer och var en ofta anlitad låtskrivare till andra artister. 2014 gav han en avskedskonsert på Skeppsholmen i Stockholm och har sedan dess dragit sig tillbaka. 2023 drabbades han av en stroke. 

– Jag visste att LeMarc fortfarande är en stor, älskad artist men hade aldrig kunnat föreställa mig det här trycket. Folk har hört av sig non-stop från hela landet sen biljetterna sålde slut. Känns väldigt fint att vi förmodligen kommer kunna ta emot alla nu, säger Tomas Andersson Wij, som är initiativtagare till konserten. 

När

10 januari 2024

Pris

295-850 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbanans gröna linje (nr 17, 18 och 19) tar dig till Tele2 Arena på bara några minuter från T-Centralen. Allra närmast är att kliva av vid Globen men eftersom det ofta är mycket folk i samband med evenemang kan det vara bra att veta att Gullmarsplan, Skärmarbrink och Blåsut är på gångavstånd från arenan.

Tvärbanan som stannar vid både station Globen och Gullmarsplan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: