Konsert

Mat-evenemang

En alternativ musikalsoppa

19–20 januari 2024

Kulturhuset Stadsteatern

Efter mer än ett decennium på den svenska musikal- och teaterscenen bjuder skådespelaren och musikalartisten Petter Snive in till en alldeles egen musikalkabaré. Med musik från våra mest älskade musikaler mixat med en och annan poplåt ställer Le Pète till med en avskalad, men absolut inte sparsmakad, show. Paljetter, kinky boots och färgsprakande glamour möter det enkla torparlivet i Duvemåla. Genom värme, innerlighet och humor får du avnjuta musikalpärlor på ett helt nytt alternativt sätt. Tillsammans med den hyllade konsertpianisten Eric Skarby blir guldet verkligen inte till sand när han intar scenen. 

Petter Snive har imponerat i produktioner som Chess på Göteborgsoperan, Les Miserables på Spira, Kristina från Duvemåla och American Idiot på Cirkus samt Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern. Hösten 2023 spelade han i succémusikalen Next to normal på Teater Västernorrland, där han också gjort roller i Min vän fascisten och Sverigepremiären av Fucking Åmål. Sedan 2022 turnerar Petter även med den gripande HBTQ-monologen Komma Ut för skolungdomar. 

Eric Skarby har bland annat dirigerat Kristina från Duvemåla på Cirkus och nu senast varit kapellmästare för Klaus Nomi på Kungliga Operan. 

Sommaren 2023 gjorde duon tillsammans med Alex Falk ett bejublat gästspel hos Parkteatern med Alternativ kväll at the musicals. 

Kostym: Viktoria Nygren
Foto: Sofie Hederstierna 

När

19 januari kl. 12
20 januari kl. 12

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: