Dans

EMBRACE

16–19 maj

MDT – Moderna Dansteatern

EMBRACE är ett kollektiv med tre konstnärer: Meleat Fredriksson (SE/ET), Adam Seid Tahir (SE/ER) och Lydia Ö Diakité (SE/CI), som skapades våren 2020 för att påbörja arbetet med sitt debutkollektivprojekt ’EMBRACE’, en dansföreställning med samma namn.

Namnet EMBRACE pekar på grunden för vårt samarbete; att omfamna vår existens och våra upplevelser som del av den afrikanska diasporan i Norden, där vi vill undersöka och utforska hur det påverkar vårt sätt att skapa konst. Som del av en minoritet i ett vitt majoritetssamhälle, har vi kontinuerligt, genom utbildning och vårt professionella arbete, saknat representation, erkännande och förmåga att känna oss som en del av den globala majoriteten. Med EMBRACE, ett slags koreografiskt kollektiv och en famn, skapar vi afropostmodern scenkonst i Norden, där vi är intresserade av att driva scenkonsten framåt och utveckla vårt egna konstnärliga språk.

För det här projektet är det viktigt för oss att skapa ett koreografiskt verk där vi alla tre står tillsammans på scen. På samma sätt som musiker ofta använder sitt namn som titel på sin första skiva vill vi använda EMBRACE som titel på vår debutföreställning som konstnärligt kollektiv.

När

16-19 maj

Pris

75-500 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana till Kungsträdgården
Buss 65 från Centralen mot Kastellholmsbron.
Djurgårdsfärjan från Slussen eller Djurgården (obs! Glöm inte att säga till att du vill kliva av på Skeppsholmen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: