Konsert

Ellen Andersson & Peter Asplund med Claes Crona Trio

2 juni

Musikbåten Blidösund

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en – den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands, och fort etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. I november 2020 släppte hon sitt efterlängtade andra album – “You Should Have Told Me”.

“Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg och debutalbumet prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Sedan debuten har hon setts och hörts på scener över hela landet, bland annat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på Musikbåten denna junikväll har hon estradören och trumpetvirtuosen Peter Asplund och Claes Cronas jazztrio.

Denna konsert är en del av ångbåtsmusik deluxe: 

En exklusiv musikkryssning där det ingår resa, mat och sittplats under en av konserterna med några av Sveriges största artister. 

När

2 juni kl. 18.30 – 22.15

Pris

750 – 1095 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Skeppsbron ligger vid kungliga slottet. T-banan mot Slussen och gamla stan, och sedan en kort promenad.